5 pași simpli pentru organizarea biroului

5 pași simpli pentru organizarea biroului

Un birou dezordonat poate fi mai mult decât rătăcirea ochelarilor sau un mediu propice pentru grămezi de hârtii. Îți poate distruge productivitatea și îți consumă timp inutil căutând hârtia care este (de cele mai multeori!) la fundul grămezii. Aranjarea spațiului de lucru îți poate ordona mintea și rezultatul va consta în eficientizarea muncii. În continuare îți voi prezenta 5 pași simpli de ordonare a biroului de lucru.

1. Ce stil vrei să aibă biroul tău?

Înainte de a-ți ordona biroul, fă-ți un plan! Imaginează-ți ce fel de birou te-ar încânta să ai: ordonat, curat, eficient și, nu în ultimul rând, creativ. După ce te-ai gândit la stilul pe care vrei să îl adopți, treci la treabă.

2. Creează un sistem eficient de arhivare a documentelor

Gândește-te bine înainte să arhivezi. Sunt multe documente care pot fi arhivate în computer. Restul se arhivează în dosare. Se spune că 80% din documentele arhivate nu vor mai fi folosite. Așa că arhivează-le de când le-ai tipărit sau primit.

3. Păstrează pe birou doar ce folosești zilnic

Ia-ți un suport pentru instrumentele de scris și pune-le pe toate la un loc. Aruncă obiectele care stau de ceva săptămâni pe birou și nu le-ai folosit în timpul acesta. Dacă folosești doar calculatorul și câteva documente, atunci locul lor este pe birou. Restul se arhivează.

4. Minimizează obiectele personale

Dacă ai prea multe felicitări, căni de cafea, suveniruri sau fotografii de familie păstrează doar câte una din fiecare.

5. Curățenia de la sfârșitul programului

Înainte să pleci acasă nu uita să-ți lași biroul în ordine. Nu îți ia mai mult de 5 minute. Chiar dacă există o echipă ce vine să facă curat seara, a doua zi nu te vei plânge că ceva s-a rătăcit și nu îl mai găsești pe birou.

Așa-i că nu e greu? De fiecare dată când te vei reîntoarce la birou, acesta va fi ordonat și aranjat astfel ca tu să ai o zi eficientă.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Close Menu