Cămara

Cămara

Cămara se umple fără să realizezi cu pungi cu cereale (orez, mălai, griș), paste, conserve – produse despre care gândim că “nu se strică”, care luate fiecare în parte nu costă mult și pe care le îndesam în cămară, după principiul “să fie”.

Când suntem în magazin se întâmplă să nu mai știm exact dacă avem sau nu un produs, drept pentru care îl punem în coș. Acasă putem avea surpriza că mai aveam chiar două produse similare!

Cu cât avem mai puține stocuri cu atât vom consuma mai eficient, fără să aruncăm alimente expirate. Această abordare se va simți și în bugetul familiei.

Soluția pe care ți-o propun este să scoatem totul afară din spațiul pe care ne-am propus să îl punem la punct, să selectăm fiecare obiect și să regândim depozitarea celor rămase. Pe rafturile cămarii tale vor intra doar acele produse care merită să stea acolo.

Este suficient să facem o singură dată procesul, într-o singură zi, astfel încât să ai mereu ordine în spațiul respectiv!

Poate nu ai dispoziția necesară să te porneșți singur la drum, însă când ai lângă tine o persoană care are experiență și face cu plăcere acest lucru, succesul este garantat!

O cămară aerisită te ajută să știi în permanență ce este în ea. Astfel vei întreține foarte ușor curățenia și îți va face plăcere să deschizi ușa, să iei ce îți trebuie în câteva secunde.

CUM:

  • aruncăm tot ce este expirat sau prea vechi ca să ne facă plăcere să îl mai consumăm
  • pungile cu cereale trebuie verificate fiecare în parte; dacă stau prea mult timp, uneori fac insecte de care greu mai scapi
  • conservele pe care le ținem pe rafturi de ani de zile sunt mari șanse să nu le mai mâncăm nicioadată, așa că ia-ți inima în dinți și renunță la ele; putem face un pachet pe care să-l donăm unei familii care să consume cu plăcere gemurile noastre!
  • nu păstrăm obiecte în dublu sau triplu exemplar (de exemplu 3 pâlnii, 2 storcătoare de citrice sau 2 răsucitoare pentru aluat)
  • ne putem despărți liniștiți de produsele pe care nu le-am folosit niciodată; nu fac decât să umple spațiul

SFAT: nu mai acceptă să aduci acasă cadouri alimentare de la rude/prieteni, dacă știi sigur că nu le vei consuma. Îți va fi greu să le arunci și vor sfârși pe rafturile cămării tale ani de zile. De exemplu: borcanele cu gem sau dulceață; știm sigur că nu vrem să mâncăm dulce, dar acceptăm de jenă de la părinți/bunici borcane cu dulceață.

Nu are rost să cumpărăm alimente pe care le avem deja în congelator. Ele se învechesc și își pierd proprietățile prin congelare îndelungată.

Aceeași abordare o putem avea și cu congelatorul. Scoatem tot și vedem ce stoc avem, ce vrem să păstrăm. Ne facem planul pentru meniul din următoarele luni.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Close Menu